Olasztrália leírása

február 23, 2014

Egy év alatt körülfutották Ausztráliát a melbourne-i egészségrekorderek

Újévkor sokan megfogadják, hogy egészségesen fognak táplálkozni és rendszeresen mozogni. De míg sokan hamar megfeledkeznek erről a fogadalomról, egy melbourne-i házaspár 2013 minden egyes napján kitartott mellette. Alan Murray és Janette Murray-Wakelin az év minden napján maratont futott Ausztrália körül, s eközben kizárólag zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak. 2013. dec. 31-én, egy évvel és 15.500 km-el később a hatvanas éveiben járó házaspár győzedelmesen visszatért Melbourne-be.

- Csodálatos érzés, mindig is tudtuk, hogy képesek vagyunk rá, de csak az utolsó pár napon hittük el igazán - mondta Alan Murray.

A kaland azonban nem ismeretlen a házaspár számára. 2000-ben végigfutottak Új-Zélandon, vagyis 2800 km-es távot tettek meg. Előtte pedig bevitorlázták a Csendes-óceán déli részét.

Amikor Janette 52 éves volt, mellrákot diagnosztizáltak nála; az orvosok szerint egy éve volt hátra. Egy évtizeddel később Janette úgy érzi, az egészséges életmód volt a kulcsa annak, hogy még ma is él.

- Főleg gyümölcsöt fogyasztunk, banánt, sok zöldséget, répát - mondta Janette. Ezekben megvan minden tápanyag ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, ne legyünk rosszul és mindennap lefussuk a távot.

Egy átlagos nap az úton

Hajnali 4-kor a házaspár már talpon van. Reggelire 10 banánt, egy grapefruitot és ezen kívül még valamilyen gyümölcsöt fogyasztanak, ami az angol szövegben így volt: "large green smoothies" - amit nem tudok magyarul visszaadni:S:D De ha vki tudja, szóljon :)
8-kor még 10 banán; 30 km-nél megállnak egy gyümölcssalátára; 37 km-nél három narancs; du 4 körül fejezik be a maratont, majd vacsorára egy nagy adag gyümölcssalátát, vitaminos gyümölcslevet és avokádót fogyasztanak.

Történetük különleges, szívesen követném én is példájukat. Janette kitartása és hogy ezzel az életmóddal még a rákbetegséget is legyőzte, egyszerűen csodálatos és figyelemreméltó.

Az eredeti cikket angolul
itt
olvashatjátok.

Nincsenek megjegyzések: