Olasztrália leírása

március 30, 2012

Figyelem! Bombariadó!... (Vagy mégsem?)

Reggel a Kék Duna Rádió bemondta hogy bombariadó miatt késhetnek a vonatok. Állítólag Angyalföld és Óbuda között találták a bombát, ezért azt a szakaszt lezárták, így azon a szakaszon most vonatpótló buszok járnak. Az átszállások miatt pedig 10-15 percet késhetnek a vonatok.

És mivel nekem péntekenként csak egyetlen egy órám van, az is csak 10-kor kezdődik és a 9:20-as vonat is épp hogy beér időre rendes körülmények között, parázni kezdtem, hogy mi van, ha erre az egyre sem érek be rendesen. Mert ahhoz persze már késő volt hogy a 8:20-as vonathoz kimenjek...

Így végül busszal mentem (a 8:50 körüli buszt még elértem), biztos, ami biztos. Fél 10-kor már az egyetemen voltam, ahol aztán kiderült, hogy a 9:50-es vonattla is beértem volna, mert percre pontosan az is ott volt! Csak tudnám, hogy az a nyavalyás rádió miért riogatott korán reggel! Ez az egész bombariadós sztori amúgy is olyan képtelenül hangzott, de mindegy...:D

Fél 12-kor véget ért az egyetlen pénteki órám. A pesti csajok újra paráztattak, hogy nem lesz vonat (pedig ők garantáltan nem hallgatták a Kék Dunát!:D) Oké, egyik csoptársam bement a vasúti pénztároshoz megkérdezni, mi a helyzet és elmondása szerint a következő párbeszéd zajlott le:

Csoptársam: jó napot kívánok, meg tudná mondani, hogy várhatóan mennyit késnek a vonatok?

Pénztáros (meglepődve): Hogyhogy? Késnek?

A csoptársam itt elmondta, mit hallottunk, és hogy állítólag a pesti sem jön időben, etc. Mire a pénztáros: "nahát, nekem erről senki sem szólt!"

Hát komolyan, ez már vígjátékba illő. Az utasokat riogatják, egy ott dolgozó meg azt sem tudja, miről van szó:D igaz, mivel ott az egyetemnél csak egy vágány van, nincs forgalmista, tehát a pénztáros is csak pénztáros, vonatot jóformán nem is lát, de akkor is jót nevettünk a dolgon.

Aztán megértettük, miért nem tudott semmiről: vakklárma volt az egész, minden vonat pontosan jött, a 11:50-es pesti és a 12:10-es esztergomi is, így egy perccel sem értünk haza később, mint szoktunk.

Csak tudnám, hogy a pesti csajok mit néztek, amikor óra után mondták, h nem lesz vonat, ill., hogy ez az egész bombariadós dolog hogyan és miért terjedt el!:O

De optimistán nézve: legalább volt valami, ami miatt nem volt egyhangú a tavaszi szünet előtti utolsó egyetemi napom:D

Nincsenek megjegyzések: