Olasztrália leírása

március 29, 2012

A rosszkor jött tavaszi szünet

Holnap lesz a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap az egyetemen. Ez csak azért érdekes, mert idén a tavaszi szünet nálunk két hétig, ápr. 2-ától 13-áig tart; ennek persze jó páran örülnek, de vannak, akiknek ez a két hetes szünet most a legrosszabbkor jött.

Na kik lehetnek ők? Hát természetesen azok, akik ebben a félévben írják egyetemista életük fő művét: a szakdolgozatot. Nekik ez az idő pihenés helyett inkább nagy izgalomban telik, hisz a szünetben nem soklehetőség van már a konzultációra. Vannak persze jó fej konzulensek - mint pl. a mieink olasz szakon - akiket el lehet érni a szünetben is, de azért ez ilyenkor több egyeztetéssel jár, mint szorgalmi időszakban.

S hogy miért nem pihenhetnek a szakdolgozók? Nos azért nem, mert a tavaszi szünetnek épp akkor lesz vége, amikor már le kell adni a szakdolgozatokat, vagyis ápr. 16-án. Ezek után már tényleg senki sem érti, miért épp most két hetes nálunk a szünet - ami talán csak az első- és másodéveseknek lehet igazi pihenés.

Na meg persze annak a mindig variáló csajnak, aki most még nem jelentkezett mesterszakra, s így át tudta tenni az államvizsgáját magyar nyárról ausztrálra, azaz júniusról decemberre. ;) Ebből a megfogalmazásból gondolom már kitaláltátok, hogy rólam van szó:D Ez a döntés persze nem kis fejtörést okozott, de mivel három érv is szólt mellette, így most nyugodt vagyok. De a szakdogám történetéről, a kezdetekről azért még fogok írni.

Mindenesetre, a csoporttársaimért, akik most írnak és júniusban államvizsgáznak, nagyon izgulok! Ez a tavaszi szünetes dolog most tényleg nem jött jól nekik..

Nincsenek megjegyzések: