Olasztrália leírása

június 14, 2013

Egy megható emberi történet - harminc bátor ötödikesről

Amióta tavaly aláírtam három-négy ausztrál őslakosokkal kapcsolatos petíciót, tagja vagyok az AVAAZ-nak. Meg a GetUpnak is, ami speciálisan ausztrál, de róluk talán majd később írok. Most egy megható történetet szeretnék megosztani, amit az AVAAZ küldött a héten. Hihetetlen, hogy harminc bátor 11 éves és még pár ember mire képes, ha összefog!

Harminc tizenegyéves megmentette egy osztálytársát Hamburgban - egy petíció és párezer aláírás segítségével.

Ötödikesek mentették meg osztálytársukat, Glebet a deportálástól. Gleb azért utazott Németországba, hogy leukémiáját gyógyítsák. Egy életmentő műtét után iskolába kezdett járni, ahol hamar osztályelső lett; de a kormány vissza akarta küldeni őt Oroszországba. Az osztálytársai petíciót indítottak a közösségi petíciós oldalon az önkormányzathoz, hogy megakadályozzák a fiú deportálását. Amikor az aláírásgyűjtés megkezdődött, felfigyeltek a gyerekekre a városi tanácsban is. Végül heteken belül Gleb megmenekült, hogy folytassa a gyógykezelést, amire mindennél nagyobb szüksége volt. Barátai megmentették a jövőjét, s ez mindössze egyetlen kis lépéssel kezdődött.

Ezután az AVAAZ még arra buzdít, hogy mi is kezdjünk petícióba bármivel kapcsolatban, amit megváltoztatnánk a világban, mert az emberi összefogással határtalan dolgokat érhetünk el. Hát, van benne valami, bár tény, hogy ez a megható történet nem globális problémát oldott meg, azért sosem szabad feladni a reményt. Még sok ilyen happy endes történetet szeretnék olvasni, globális kérdésekről is! Hajrá emberiség, jóra is képes lehetsz, csak akarnod kell! :)

Nincsenek megjegyzések: